flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Нововоронцовський районний суд Херсонської області

На екскурсії в Новокаховському міському суді побували школярі Маслівської ЗОШ

16 листопада 2018, 15:44

16 листопада до Новокаховського міського суду Херсонської області на екскурсію в супроводі вчителя правознавства Гречаник В. В. завітали учні 9 класу Маслівської ЗОШ.

Юних відвідувачів привітали керівник апарату суду Котій Н. І., головний консультант суду Добровольська С. О., головний спеціаліст з питань персоналу суду Полегенько Т. В.

Школярі оглянули приміщення суду, завітали до канцелярії, архіву, залів судових засідань, дізнались про те, як організована робота суду, який шлях проходить справа з моменту потрапляння до суду до завершення судового розгляду, ознайомились з основними новаціями електронного суду. Увазі учнів був також представлений відеоролик про історію Новокаховського міського суду Херсонської області.

Особливу зацікавленість маленьких гостей викликала зустріч з суддею Новокаховського міського суду Херсонської області – членом Ради суддів України Мариною Євгеніївною Бойко. Школярі дізналися з перших уст про те, як улаштована система судоустрою в Україні, про повсякденну роботу судді, які особливості розгляду судом кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, змогли отримати відповіді на свої запитання. Юні відвідувачі дістали рідкісну можливість приміряти суддівську мантію та посидіти в суддівському кріслі.

Наприкінці зустрічі перед школярами виступили головний спеціаліст з питань персоналу Т. В. Полегенько, яка розповіла про особливості працевлаштування на посади державних службовців суду, а також головний консультант суду С. О. Добровольська, яка висвітлила питання відповідальності неповнолітніх.

Керівник апарату суду Н. І. Котій запросила учнів Маслівської ЗОШ взяти участь в оголошеному Новокаховським міським судом Херсонської області творчому конкурсі малюнку та твору на тему «Правосуддя».