flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Запрошуємо скористатись альтернативними способами звернення до суду

27 травня 2020, 17:19

Новокаховський міський суд запрошує учасників судового процесу, адвокатів, представників державних органів та юридичних осіб застосовувати сучасні альтернативні способи звернення до суду та інформування про хід розгляду справи.

Ви можете скористатись сервісом «Електронний суд», який дає можливість користувачеві направляти позовні заяви та інші передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також отримувати судові рішення та інші електронні документи.

Потрапити до електронного кабінету можна за посиланням https://id.court.gov.ua/authorise/eds, або перейти до розділу «Офіційна електронна адреса» на офіційному веб-порталі Судової влади (https://court.gov.ua/).

Для реєстрації потрібен ключ з електронним цифровим підписом, виданий Акредитованим центром сертифікації ключів.

Детальна відеоінструкція щодо порядку реєстрації електронного кабінету розміщена за адресою https://id.court.gov.ua/, щоб її переглянути, слід натиснути кнопку «Відеодопомога».

 

Ви можете отримувати повідомлення про призначені судові засідання на свій мобільний телефон, для цього при подачі документів до суду потрібно надати згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень (зразок заявки можна знайти  за посиланням https://nkm.ks.court.gov.ua/sud2117/cit_inf/el_sud/8417/).

 

Якщо ви хочете отримувати процесуальні документи в електронному вигляді на електронну пошту, слід зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua, роздрукувати у вищевказаному розділі заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді та подати її до суду. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

 

Щоб дізнатись, на якій стадії розгляду у суді перебуває справа, можна скористатись функціоналом «Стан розгляду справ», який знаходиться на сайті суду за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud2117/

Сервіс дозволяє здійснювати пошук за будь-якою ознакою: «Номер справи», «Номер провадження», «Швидкий пошук суду за назвою», «Регіон» і «Суд», «Дати надходження справ (від/до)», «Сторона по справі». Поле «Сторона по справі» дозволяє здійснити пошук за найменуванням юридичної особи чи прізвищем ім’ям по батькові фізичної особи, які є сторонами по справі.

Також слід пройти автоматизований публічний тест для розрізнення комп’ютера і людини, для цього необхідно обов’язково підтвердити поле «Я не робот».

Після заповнення всіх полів необхідно натиснути кнопку «Пошук».

Знайдена інформація про судову справу за заданими параметрами пошуку виводиться у списку для перегляду. Список для перегляду має особливості, визначені у «Правилах відображення інформації по справах».

 

Переглянути розклад засідань можна у розділі «Список справ призначених до розгляду» https://nkm.ks.court.gov.ua/sud2117/gromadyanam/csz/, а перелік найближчих слухань висвітлюється на основній сторінці суду https://nkm.ks.court.gov.ua/sud2117/

 

Вивчити оголошення про виклик відповідача, третіх осіб, свідків, місце проживання (перебування) яких невідоме, можна за посиланнями https://court.gov.ua/unknown/sud2117 та https://nkm.ks.court.gov.ua/sud2117/gromadyanam/ogoloshennya/

 

Для довідок можна телефонувати до канцелярії Новокаховського міського суду Херсонської області за номером (05549) 4-26-60;

до Єдиного Контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України);

та з-за кордону на багатоканальний номер Єдиного Контакт-центру судової влади України: +38(044) 207-35-46.

 

На період дії карантину в Україні сторони можуть скористатись можливістю звернутись до суду з клопотанням про відкладення розгляду справи або проведення судового розгляду у їх відсутність.

Зразок заяви про розгляд у відсутність

Зразок заяви про відкладення розгляду справи

 

Фото з мережі Інтернет