flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Відповідь на звернення щодо порядку подачі позовної заяви про стягнення аліментів громадянином, що постійно проживає за кордоном

19 червня 2017, 09:38

                                                                                                                                                вих. № 01-09/166/2017

                                                                                                                                                від 07.06.2017 року

                                                                                                                             

 

  

Новокаховським міським судом Херсонської області розглянуто Ваше електронне звернення від 02.06.2017 року (вх. №7097/17-Вх від 06/06.2017 року).

Повідомляємо, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про звернення громадян», дія цього Закону не поширюється на порядок розгляду заяв і скарг громадян, встановлений кримінальним процесуальним, цивільно-процесуальним, трудовим законодавством, законодавством про захист економічної конкуренції, законами України «Про судоустрій і статус суддів» та «Про доступ до судових рішень», Кодексом адміністративного судочинства України, законами України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про виконавче провадження».

Відносини у сфері звернень громадян щодо надання юридичної консультації, проведення аналізу правових норм стосовно конкретних обставин регулюються Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Відповідно, Новокаховський міський суд Херсонської області законодавчо не наділений повноваженнями надавати консультації та роз’яснення з правових питань.

В Україні діє система надання безоплатної правової допомоги, до завдань якої належить інформування особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб, створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. Координаційний центр з надання правової допомоги знаходиться за адресою: 04053, Україна, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73, офіс 312, контактні телефони: (044) 486-71-06, (044) 486-77-45, e-mail: info@legalaid.gov.ua, веб-сайт www.legalaid.gov.ua.

Крім того, для отримання консультації з питань захисту Ваших прав та інтересів Ви можете звернутись до дипломатичного представництва або консульської установи України в державі Вашого перебування.

Зі зразком позовної заяви про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини Ви можете ознайомитись на офіційному веб-сайті Новокаховського міського суду Херсонської області в рубриці «Зразки позовних заяв» розділу «Інше» або  за посиланням:

 http://nkm.ks.court.gov.ua/sud2117/91514/144755.

Додатково повідомляємо, що відповідно до Указу Президента України № 133/217 щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) обмежено доступ до ряду російських поштових сервісів «Mail.ru» (mail.ru, mail.ua, yandex.ru, yandex.ua, inbox.ru, list.ru, bk.ru). Для забезпечення електронного листування, отримання та вчасного надсилання відповідей електронною поштою просимо використовувати інші поштові сервіси.

 

  

Керівник апарату

Новокаховського міського суду

Херсонської області                                                                                               Н. І. Котій